Hälsa

Nu börjar jag nästan bli orolig för min hälsa här. Har varit förkyld av och till iprincip hela tiden sen nyår nu. Hinner bara vara frisk i runt en vecka åt gången innan jag åker på en ny förkylning. Vet inte vad det är frågan om, brukar inte bli förkyld så ofta. Jag kan bara minnas att jag hade så här lätt för att bli sjuk sist jag mådde riktigt dåligt psykiskt. Det får mig att fundera hur det egentligen står till med mitt psyke nuförtiden. Jag har nog varit rätt låg under en lång period nu, men på nåt visst dolt det så gott jag kunnat. Hela det här med min pappa och det har ju satt sina spår det med. Har ännu inte träffat honom sen operationen, men han är hemma nu iaf. Ska hem dit till påsk är det tänkt.

Kan det vara så att stressen med skolan (vilket egentligen inte är så farligt....men jag känner mig stressad) och att jag sjunkit rent psykiskt under en tid satt spår på min fysiska hälsa?
Jag kanske borde gå och kolla upp om det är nåt som är fel. Men jag är så rädd för att gå till läkare och sånt. Har inte varit på någon vårdcentral sen jag flyttade till Norrköping 2006, har inte ens koll på var närmaste är.
Jag kommer nog avvakta om jag känner mig själv rätt, försöka kurera mig både fysiskt och psykiskt på egen hand till att börja med.

Annars borde det ju kännas bättre psykiskt kan man ju tycka för jag trivs ju här i korridoren. Jag har ju vänner både i korridoren och utanför och det går bra att plugga. Jag har även mina små glädjeämnen i vardagen som gör mig stundtals glad och sprallig. Men sen sjunker jag igen. Känns som att mitt känsloliv är en bergochdal bana eller nåt.
Men som sagt, jag är ju fullt medveten om det och försöker jobba på att må bättre, frågan är bara hur lång tid det kan tänkas ta.

Tack

Måste tacka för de snälla och uppmuntrande orden i kommentarerna till mitt förra inlägg.
Det värmer, och som sagt, jag jobbar på att försöka tänka mer positivt om både mig själv som person och allt runtikring.

Annars känns det helt ok just nu. Varit i skolan idag och först haft seminarie, som gick bra och sen satt jag med gruppen  och repeterade inför seminariet vi har på måndag. Känns som att vår redovisning/presentation kommer att bli grym. =D

Nu på eftermiddagen så var jag och handlade lite nytt gott te på den lilla söta tebutiken inte långt från där jag bor. Ska bli gott att testa ikväll till Let's Dance. Har tänkt se det ikväll med Ida. Har missat det de senaste veckorna dock, så det ska bli spännande att se igen nu när det är semifinal. Nu är det bara Laila, Magnus och Morgan kvar. Tror nog jag hejjar på Laila där, fast Morgan är grymt duktig han med. Men Laila har man ju en speciell connection till eftersom hon upptäckte en viss herr Palm som fångat mitt musikhjärta, och dessutom är hon hans manager nu.
För övrigt kommer  singeln ut den 8e april, snacka om att jag längtar. Hon beskriver i sin blogg, Johans första singel som en blandning mellan Suede, David Bowie och Blondie. =D Låter ju grymt, och klockrent för Johan. Ska verkligen bli spännande att höra singeln, och sen hela plattan när den kommer.

Vårpromenad

Måste erkänna att jag blivit oerhört glad de senaste dagarna av att våren äntligen börjat att visa sig. Idag var jag på en vårpromenad med Ida vilket var jättehärligt. Promenaden slutade i en fika på ett urmysigt litet cafe som kallas Broadway och är 50tals inspirerat. Måste helt klart fika eller äta lunch där fler gånger.

Det var en ung mamma på cafeet med en liten bebis som var så otroligt söt. Jag tror min biologiska klocka har börjat ticka på allvar för på sista tiden så har jag blivit så varm och fånig så fort jag ser en liten bebis. Men jag är fortfarande livrädd för att föda och sånt, men jag fullkomligt älskar barn. Tur att jag valt det yrke jag valt, kommer vara underbart att få jobba med de små barnen sen. Men det där med egna barn, ja det ligger låååååååååångt fram i tiden, om ens någonsin. Jag menar jag är singel och har alltid varit det, trots att jag har ett år kvar tills jag är 30. Är bara så svårt att hitta nån när man är som mig, samhället och framförallt killarna är så ytliga. Sen hjälper det ju inte att ha kass självkänsla vad gäller den biten, men det är något jag jobbar på iaf. Jag har ju även en tendens att dras till yngre och ibland till och med rätt mycket yngre killar, men tyvärr så brukar inte yngre killar se åt nån som mig som sagt var. Var otroligt länge sen jag på allvar vågade stöta på någon. Vågar helt enkelt inte för det känns alltid som att jag bara får nobben och blir sårad om jag försöker. Jag är ju tillbaka till att känna mig dragen till en viss herre jag tidigare nämnt, trodde att jag lyckats stänga av det, men det är tillbaka nu.....kanske är vårens ingång som gjort det. Men som sagt, vad gäller honom så säger magkänslan att chansen där är ytterst liten, så jag kommer nog inte ens riskera nåt där. Bättre att hålla det vänskapligt kanske, så jag inte skrämmer iväg honom och förlorar den lilla vänskap vi har...om man nu kan kalla det det. Eller jag vet inte........

Hemtenta

Nu sitter jag och skriver på min hemtenta som ska in på måndag 8.00. Har hunnit lite mer än halvvägs och har ju som sagt två dagar till på mig. Känns rätt ok faktiskt, även om det är lite svårt att hitta bra referenslitteratur.

Jag har ju haft min sista dag på vfu:n nu i onsdags, det kändes lite sorgligt att säga hejdå till den trevliga personalen och till alla underbara barn. Jag fick en liten present ifrån dem, ett kollage av bilder på alla barnen. Blev jätterörd, nu har jag ju ett minne av alla söta barnen. Satte kollaget vid min spegel här. Fanns inte så mycket plats annars, mina väggar här i mitt lilla korridorshem är rätt fulla.

Har börjat kolla lite mer efter lägenheter nu igen, planen är ju att flytta i augusti hade jag tänkt. Än så länge finns det inga lägenheter från det datumet, men det kommer nog. Känns lite spännande och nervöst att planera flytt så här. Kommer jag hitta nåt, kommer jag ha råd med hyran och allt som måste köpas? Kommer pappa vara stark nog tills dess att kunna hjälpa mig med att frakta sakerna från lilla Trosa eller får jag fixa det på nåt annat vis då? Känns dumt att oroa sig över just den biten, det viktiga är ju pappas hälsa så man får lite skuldkänslor nästan när man tänker på att kanske behöva hans hjälp efter sommaren.

Vi hade tacokväll i korridoren igen i tisdags eftersom Ida fyllde 22 år. Det var riktigt trevligt. Vi fick med oss vitryssen också vilket var kul eftersom han inte är med oss så ofta. Det dumma var dock att vi hade en tendens att prata lite väl mycket svenska under middagen. Jag insåg igen att jag verkligen trivs i den här korridoren med de människor som bor här nu. Känns nästan som att en del av mig inte alls vill flytta i höst, men en del av mig vill det. Lite dubbla känslor så där.

Fredag

Den här veckan har gått otroligt fort. Jag har haft praktik och haft så kallat helhetsansvar hela veckan.Jag trivs ju så bra på den förskolan så det är inte sant. Vill verkligen inte att min tid där ska ta slut, men nu kommer den ju göra det på onsdag i nästa vecka, sen är det back to school så att säga. Vill verkligen vara klar med utbildningen nu och få komma ut och jobba som förskollärare. Känns verkligen som att jag valt rätt, jag mår så bra av att jobba med de små barnen.
Trots att jag nu är helt slut efter en fullspäckad vecka av långa dagar och lite sömn, plus att jag fått ont i halsen, så mår jag så bra på nåt vis. Barnen gör mig så glad. Har förälskat mig i vartenda ett på det stället. Kommer säkert gråta en skvätt på onsdag då det är dags att ta farväl.

Helgen kommer att bli lugn, kommer mest vila men också försöka skriva lite på allt det som jag skjutit upp under veckan. Har ju en hemtenta att skriva på samt ett reflektionsdokument över min utvecklingsplan.
Ikväll blir det nog nån film för mig själv här hemma, är så slut att jag nog inte orkar nåt annat, knappt vara social heller.

Gripenfesten 100 liter

I fredags var det den stora Gripenfesten 100 liter här i huset där jag bor. Vi i borådet hade fixat snyggt på 3an och grabbarna hade bryggt fulvin som vi bjöd på gratis. Kom massor av människor. Jag själv som bara skulle smaka liiite på vinet....hmmm ja det slutade med att jag drack på tok för mkt och blev rätt så onykter.. Bakis som fan var jag i lördags. Ska nog återgå till att bli nykterist igen tror jag.
Men allt som allt så var det en rolig kväll.

Här får ni se ett par bilder:










RSS 2.0