Konsert, grillkväll och fadderutbildning

Efter en fullspäckad vecka med c-uppsatsen då vi åkt ut och intervjuat och observerat, samt transkriberat så kom äntligen den välförtjänta helgen.
På lördagen var det konsert med studentkören Skön på Renströmmen. De hade 10årsjubileum. Var en riktigt bra konsert, de är så otroligt duktiga. Vill ni se bilder så finns det på facebook. =)
På kvällen blev det en spontan grillkväll/förfest här hemma på Gripen tillsammans med mina kära grannar och några till. Blev riktigt trevligt. Vi grillade korv och bananer med choklad. Mums. =) Vissa av grannarna drack en del då det var fest på Trappan senare, men jag höll mig nykter. Blev en riktigt rolig kväll, både grillningen och festen på Trappan senare. Jag dansade en hel massa och fick ont i en tå.hehe


(Isabelle,jag och Ida)
(finns fler bilder på facebook och bdb)

Idag har vi haft fadderutbildning hela dagen. Kändes lite sådär då det var så fint väder i början av dagen, och vi satt inne på utbildning som sagt var. Var även lite smått ledsen att jag var tvungen att missa Johan Palms singelsignering och framträdande på MediaMarkt här i stan. Just typiskt att han skulle komma hit just den söndagen då jag inte kunde se honom. Men men, kommer nog se honom iaf 1 gång i sommar, kanske 2 om jag har tur. =)

Imorn är det dags för c-uppsats igen, då kommer Melinda hit efter halv 2 någon gång då hennes hund har blivit kollad hos veterinären så ska vi fortsätta med transkriberingen och lite annat. Kommer säkert gå bra, jag får iaf sovmorgon imorn vilket känns toppen. =)

Promenad

Idag har jag och Ida tagit oss en promenad runt omkring här i stan. Vi var ute och gick rätt länge och vi passade på att käka lunch på sibylla vid folkparken, sen blev det en fika på café Täppan och även en sväng på stan. Riktigt trevligt var det måste jag säga, både lite motion och lite mat och fika.
Tog en del kort som ni får se här. Har min nya hatt på mig som jag köpte igår. Känner mig helnöjd med den måste jag säga. =)









C-uppsats

Den här veckan har vi ägnat mycket åt c-uppsatsen. Vi har påbörjat att skriva lite smått, samlat på oss massor av litteratur och även träffat vår handledare i Linköping i onsdags. Var för övrigt kul att få se campus i Linköping då jag inte sett det tidigare. Vi stannade även till och drack en god latte med snickersmak på cafeét /bokhandeln där på campus innan vi åkte hem med campusbussen.
Idag har vi träffats i vår lilla grupp E1 och fått tips och råd ifrån vår hemlärare angående våra uppsatser. Kändes helt ok.
Jag är dock halvt död idag då jag åter igen, för kanske tredje gången på ett par veckor fått en konstig reaktion mot pollen (or so I think). Nästan astmaliknande, jag får lixom nästan ingen luft, det är jättetungt att andas och jag blir nästan yr och helt slut. Tur att vi inte satt så länge idag. Har precis duschat och nu blir det till att ta det lugnt och hoppas på att det här läskiga med andningen släpper snart. =S

Påsk i Trosa

Nu är jag hemkommen från en Påskhelg i lilla Trosa med familjen.
Jag kom dit på fredagen tillsammans med Benjamin och då kom även Jocke tillsammans med mormor och morfar, så vi fikade med god chokladtårta och hade det trevligt.
På kvällen kom syrran hem från sin musikalträning så vi tog lite te på kvällen.

På påskafton vaknade jag tidigt och gjorde mig iordning. Sen blev det en härlig dag tillsammans med familjen. Vädret var helt ok så vi kunde sitta ute lite i solen. Maten var god och vi hade massor med godis.
Syrran försvann redan vid 4 tiden för att genrepa på musikalen. På kvällen begav sig jag och mamma ner till Trosa stads kyrka för att kolla på musikalen som Agnes var med i.
Den var jättebra. Alla ungdomar som var med, samt vuxna var så duktiga.
Nu är jag tillbaka i Norrköping igen som sagt var. Har lagt upp massor av bilder ifrån helgen i min bilddagbok samt på facebook. Så ni som har mig på nån av dessa ställen kan kika in dit för att se bilder från helgen som sagt var.
Hoppas alla haft en bra påsk. =)

Johan Palm : Emma-Lee

Idag kommer Johan Palms debutsingel Emma-Lee ut i butikerna. Jag har redan varit iväg på Åhlens och köpt den. Hade redan hört den på spotify innan och kan varmt rekommendera den. En riktigt härligt glad sommarlåt på nåt vis. Britpop kan man nog kalla stilen, lite åt suede, oasis hållet, fast gladare. =)
Tror garanterat att detta kommer bli en hit. Johan har för övrigt varit med och skrivit den själv.
Hela skivan som Johan själv beskrivit som pop/rock åt det brittiska hållet med punkinfluenser, kommer 20 maj. Ser verkligen fram emot det.
Så här ser omslaget till Emma-Lee ut iaf, tycker det var en rätt cool bild faktiskt. Han är så söt  och charmig Johan, varför är han inte min lillebror eller nåt sånt för??!! haha ;oP


Mera shopping...

Nu har något ovanligt hänt för att vara mig, jag har ännu en gång shoppat loss på stan. Var iväg på stan idag med Ida och hittade lite mer kläder som jag köpte på mig. Nu får jag nog börja skärpa mig snart...hehe har ju egentligen inte råd att shoppa så mycket. Men men, nu har jag iaf unnat mig själv lite nya kläder inför våren och sommaren.
Här får ni se vad jag köpte. Blev två linnen och två t-shirts på HM och en kjol och två par knästrumpor på Åhlens.








En riktigt mysig helg

Helgen har varit helt underbar måste jag säga. Så härligt mysig på nåt vis. Igår spenderade jag större delen utomhus i den nästintill somriga solen och värmen. Först var jag på stan med Ida och gick omkring rätt länge, sedan köpte vi lunch på det mysiga cafeét Broadway och knatade iväg och satte oss utomhus vid strömmen för att äta den. Vi satt rätt länge där i solen och pratade och hade det mysigt. När vi var klara med lunchen blev det en sväng till ica, där jag stötte på Josse och Frippe. De bjöd med mig på en spel och grillkväll inne på gården här på Gripen. Så på kvällen satt jag där ute och spelade spel med Josse, Frippe, Jessica och Sandra. Vi hade det jättetrevligt. När solen gick ner fortsatte de till Sandra med spelen, men jag gick in till mig för jag hade fått huvudvärk av all utevistelse under dagen. Så det blev en lugn kväll frammåt senkvällen för mig.

Idag har jag varit på stan och ätit lunch och fikat med Amina. Blev även en del shopping. Köpte mig en snygg tygväska på Glitter, en mysig filt på Chilli och ett par leggins/tights i jeansimmitation på Gina Tricot. Det sistnämnde kanske var en aning för tajta nu när jag provade dem hemma, men det känns konstigt för jag köpte storlek M; har alltid haft storlek S, men den sista tiden har jag gått upp lite i vikt så jag har börjat använda M, men dessa M måste ha varit supersmå för de var som sagt var väldigt tajta. Men det är ju i mjukt och stretchigt tyg så de kanske töjs ut om jag använder dem som sagt var. För jag vägrar köpa storlek L, så är det bara.haha

Här får ni lite bilder ifrån helgen =)

     

    

    

    

   




Härliga vår och mysiga katter

Igår spenderade jag ungefär halva dagen med Monica, först var vi på stan och åt lunch på Gu' Va Gott. Blev pizza för mig. Mums mums. =) Sen gick vi och köpte kattmat till Monicas katt. Mannen i affären var väldigt trevlig och pratglad, vi stod säkert där i en kvart eller nåt och pratade om allt möjligt.
Efter det tog vi oss in till stan igen och tog varsin islatte med smak av banan och choklad. Supergott!! Kan jag verkligen rekommendera. Monicas syster kom förbi också, så nu har jag fått träffa henne. Hon verkade vara en trevlig tjej hon med.

Vi råkade ut för lite otur när vi skulle ta bussen till Oxelbergen där Monica bor (vi orkade inte gå då Monica släpade på flera kg kattmat och kattsand). Bussen kom itid,men den nya chaffören kom inte på ett bra tag så bussen blev rätt mycket försenad. Kändes sådär lagom irriterande, även om vi inte direkt hade bråttom.

Monicas lägenhet var gullig tyckte jag och hon hade världens sötaste lilla katt som vi myste en del med innan vi satte igång med det vi skulle göra. Jag skulle nämligen hjälpa henne med en komplettering hon hade. Blev även en del kort.

Monica och söta lille katten med struten på huvudet...stackarn.


Jag och katten som är på allerten. Satt nästan aldrig still, sådär härligt kattungebusig. =)

Vi tog sen på kvällen en härlig promenad tillbaka in på stan, Monica skulle på ett möte och jag skulle hem. Var en sån där riktigt härligt ljummen vårkväll. Man blir verkligen glad av våren på nåt vis, trots att jag börjat känna av pollen. Var och köpte tabletter för det idag iaf.
Under resten av dagen, helgen och även nästa vecka blir det till att samla vetenskapliga artiklar, avhandlingar och övrig litteratur inför c-uppsatsen för mig, så att vi har så mkt som möjligt när Melinda kommer hem igen nästa vecka så att vi kan komma igång. Känner mig som sagt var lite smått stressad vad gäller allt detta. Det är mkt som ska skrivas och göras. Lär nog gå åt både helger och kvällar kan jag tänka mig.

Första april och vårväder

Vilket härligt väder man har mötts av idag. Blir ju riktigt glad. Ska iväg på en promenad om ett tag med Ida och bara njuta av vårsolen.

Det är ju första april idag och än så länge har jag inte blivit lurad. Men dagen är ju inte slut än. Det<är nästan så att man hade hoppats att denna urbota idiotiska IPRED lagen skulle ha varit ett aprilskämt, men så är ju inte fallet tyvärr. Förstår mig verkligen inte på hur en lag som den kunde ha gått igenom...

Annars så har c-uppsats arbetet satts igång, eller ja jag har börjat leta vetenskapliga artiklar och avhandlingar att basera arbetet på. Får dock göra detta själv denna vecka då Melinda som jag skriver med är bortrest. Känns lite stressigt men det kommer nog att gå bra.

RSS 2.0