Oj vad en nyhet kan göra en glad. =D

Läste idag i aftonbladet Nöje ( http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article4300489.ab )
att Johan Palm har fått skivkontrakt, flyttat till Stockholm till en lägenhet som Sony BMG fixat åt honom och inte nog med det, killen skriver egna låtar och allt. Jag är nästan i extas här, som ni nu fattat vid detta laget så var ju Johan Palm min absoluta favorit i idol eftersom han stack ut, han var en riktigt artist/stjärna från början ju. Att han nu fått skivkontrakt och kommer släppa platta senare i vår är ju rena lyckan känns det som. Jag har en känsla av att jag kommer rusa ut och köpa singeln och senare skivan så fort de släppt.
Känns helt sjukt att en liten 16 (snart 17) årig grabb från Mjölby fått mig att blivit så exalterad och nästintill galen.haha Men det är inte ofta jag ser en sån rå talang som han har, jag är kräsen av mig när det kommer till musik, inte ofta jag fastnar för någon artist på detta sätt. Så med andra ord Johan Palm har "det" vad nu det kan vara. =D
Tydligen ska det bli en sommarturné också, fan va kul. Jag måste se till att spara pengar så jag iaf har råd att se honom en gång. Sommaren brukar ju vara rätt fattig för mig.

Praktik

I torsdags började min nya vfu-period på ett nytt ställe. Vi ska vara ute de kommande 2 veckorna nu.Jag har hamnat på en månkulturell förskola, vilket känns väldigt intressant. Personalen är jättetrevlig och det är fler studenter där så allt känns jättebra. Kommer att trivas bra där tror jag. =)

Nu är det helg, ikväll är det den stora vinterkravallen på Trappan, nästan alla stans studenter ska dit. Men själv skippar jag det, visst sånt kan vara kul men jag börjar ärligt talat tröttna på det en smula. Ska istället förmodligen träffa en kompis ikväll och fika och eventuellt gå på bio. Om allt går vägen. Annars blir det en lugn hemmakväll framför tv och data, vilket inte är helt fel det heller.
Folk får väl tycka jag är tråkig då, som hellre väljer en lugn hemmakväll framför en stor studentkravall.hehe

Läser,läser,läser

Fick idag hem boken som ska vara färdigläst tills imorgon då vi har litteraturseminarie. Sitter och läser som en tok just nu, eller ja, just nu skriver jag ju här...tog en paus.hehe
Boken heter I problembarnens tid - förnuftets moraliska ordning.
Den känns relativt intressant, om än rätt tung. Blir till att sitta och läsa resten av dagen, för att sen skriva ihop ett reflektionsdokument på denna bok + de två texter vi läst online, och hitta på 3 st frågeställningar som vi ska presentera och belysa imorgon på seminariet.
Även om det känns tungt så är det också oerhört intressant det vi läser nu, så det känns ju bra.

För övrigt så har jag börjat spana lite på lägenheter, målet är väl att fixa en egen lägenhet antingen senare i vår eller efter sommaren. Börjar tröttna på att bo i korridor, trots trevliga människor, sen känns det som en bra grej att få en lägenhet fixad medan man fortfarande pluggar och har csn, det kommer underlätta att fixa jobb när jag tar examen om ett år att jag har ett boende. Problemet är bara att jag isåfall kommer måsta köpa en säng, eftersom min gamla har blivit slängd, vetefan hur jag ska ha råd med det. Får hoppas man kan få hjälp av familjen isåfall. Soffa och soffbord bör jag kunna få tag på för knappt nåt alls på myrorna så det är lugnt. Allt annat har jag ju om jag inte minns fel.
Planen är att om jag flyttar innan sommaren så får jag försöka komma in på någon sommarkurs på LIU så att jag har nåt att göra över sommaren, och får csn....för det får man väl om man läser en sommarkurs?
Annars om jag flyttar efter sommaren så behöver jag ju inte oroa mig över det....men kanske att jag tar en sommarkurs ändå...får se. Man kan inte söka sånt förrän i slutet på februari så jag vet inte än vad som finns till buds så att säga.

Intresseanmälde mig iaf på 2 lägenheter idag, i centrala staden. Betvivlar att jag ens kommer få visning på dem, de lär vara populära. Men jag tänkte att lika bra att börja aktivt söka redan nu, ser ju bara bra ut att visa sig aktivt sökande som sagt var.

Nä nu måste jag nog tillbaka till läsningen.

Ny kurs

Nu har den nya kursen satt igång. Känns som att den kommer att vara intressant och givande, men väldigt fullspäckad. Har även fått en ny arbetsgrupp som verkar helt ok. Vi ska ut på vfu redan i slutet på nästa vecka, och jag har inte fått svar från mina vägledare, för tydligen så är inte de så bra på att kolla mailen. Så med andra ord blir jag väl tvungen att ringa. Men jag tycker det känns galet att man ska behöva göra det då man bara har en mobiltelefon och inte den bästa ekonomin som student, när man har mailen tillgänglig. Jag föredrar att maila framför att ringa, för då kan man få mer grundliga svar på saker och ting och skriva ner mer själv, när man pratar så kan det lätt glömmas bort saker och bli snurrigt.
Jag tycker att är man vägledare så ska man vara duktig på att använda sig av mailen och nätet för att underlätta för sin student, samt hjälpa sig själv att hålla sig up to date så att säga.

I övrigt så väntar jag på besked från mamma på hur pappas operation gick. Han opereras idag nämligen. =S

Torsdag

Då har jag gjort tentan idag då. Kändes som att det kanske ändå finns en chans att jag kan ha klarat den, men den chansen är liten, så jag ska inte hoppas på för mkt. Som många kloka människor sagt, finns ju omtentor ;o)

Nu har jag vilat mest under eftermiddagen, glott på one tree hill på tv och äit godis, samt testat min kamera som jag fick i födelsedagspresent. Tänkte visa lite bilder nu från min studentlägenhet här på Gripen. Blir bara på mitt egna rum nu, köket och det var för rörigt, får ta det någon annan dag.


Sjuk och orolig

Mår inget bättre idag, har inte orkat plugga nästan nått. Känns lite jobbigt att vara sjuk nu när man har en tenta snart, + allt detta med pappa.
Han ringde idag, de hade gjort fler tester och nu är operationen uppskjuten tills nästa vecka eftersom det var mer komplicerat än de förutspått. Det finns nämligen en risk att han kan bli förlamad om något går fel. =S
Ni kan ju tänka er hur det känns att ha den tanken i bakhuvudet ovanpå tentaångesten och min influensa. Det får på nåt vis tentan att kännas mindre viktig.

Då var man 29

Typiskt nog insjuknande jag i influensan i fredags så jag har legat sjuk hela helgen. Mår inte direkt bättre nu heller.
Men idag var det iaf min 29 årsdag.
Började med att mormor ringde och grattade på förmiddagen, vilket var trevligt, länge sen man hörde från henne och morfar.
Sen har jag mest vilat framför tvn, tentaplugget har inte funkat då mitt huvud varit för febertugnt.
Mamma och pappa kom förbi en stund efter att de varit i Linköping med brorsan. De hade köpt en ny digitalkamera till mig tillsammans med mormor och morfar. Så det var en rätt bra kamera verkar det som. Har inte hunnit prova den än.
Fick tyvärr inte krama pappa då han inte får bli smittat av influensan innan sin operation, men kunde iaf ge mamma en kram.

Sen har jag blivit väldigt glad över alla gratulationer jag fått på facebook och mobilen. Tack så jättemkt alla =)

Trevlig dag

Satt som vanligt uppe rätt sent igår på msn och pratade med mina nya trevliga vänner som jag lärt känna tack vare vår gemensamma favorit från idol, Johan Palm. Det är kul att ha hittat andra vuxna människor med samma smak som en själv.

Imorse var det grymt svårt att gå upp måste jag erkänna. Men jah kom upp och knatade iväg i snöyran till campus. Där satt jag ett tag och väntade. Fick sedan ett sms från Melinda att Sandra inte skulle komma, så det skulle bara bli jag och Melinda som skulle ses. Lite synd att alla andra inte kunde. Vi bestämde att då vi bara var vi två så skulle vi gå hem till mig istället för att sitta på campus.
Så jag fick dra på mig mössan igen och knata iväg för att möta Melinda utanför där jag bor.
Timade in henne precis lagom där hon kom med sin cykel.
Väl inne hos mig blev det inte mycket tenteplugg.hehe Vi var nog för ofokuserade och så båda två. Men Melinda fick iaf låna mina papper med lösningsförslag på de gamla tentorna som man fått för att plugga på inför tentan nästa vecka.
Istället så satt vi då och pratade och kollade på nätet. Jag, fånig som jag är ville ju visa lite av Johan Palms bästa framträdanden på youtube då Melinda åxå uppskattar hans talang. Så vi satt och kollade lite på det. Visade bland annat Helens inspelade klipp från spelningen i Mjölby. Melinda höll med mig om att Johan har otrolig talang och scennärvaro för sina unga år.

Vi begav oss sedan till stan för att käka lunch. Det blev lunchbuffén på Golden Bangkok, prisvärt och gott. =)
Med andra ord så har det varit en trevlig men pluggfri dag. Får ta tag i pluggandet imorn tänkte jag.
Vi har ett seminarie på förmiddagen där vi förhoppningsvis kommer få mer tips och råd inför tentan.

In other news, Ida och Max kom ju tillbaka nu i veckan. Var trevligt att se dem igen. De hade haft bra jullov. Nu är med andra ord nästan alla tillbaka. Får se om det flyttar in nån ny i Viktorias gamla rum snart, hon flyttade ju ut i mellandagarna. Mathias kommer tillbaka om nån vecka eller så då han börjar igen sa han på FB. Så han blir borta längst som sagt var. Kommer bli trevligt att se honom igen när han kommer. Har känts lite tomt faktiskt att se hans tomma diskställ bredvid mitt och framförallt hur tomt kylskåpet känts. Är ju han och jag som haft mest där.haha
Va fånig jag känner mig, så sentimental ibland alltså. =P
Men men, en dryg vecka går ju fort som sagt var, så snart är det liv och skratt i korridoren igen kan man ju hoppas.
Undrar om det är/var någon som saknat/saknar mig nåt såsom jag saknat/saknar dem. hmm
Jag är som sagt var lite översentimental ibland. hehe

back to Uni

Då har jag börjat igen då efter jullovet. Gick bättre än jag trodde att gå upp imorse. Men kallt som attans var det ute när jag gick till campus. Väl på campus träffade jag några ur min grupp. Det var trevligt då vi inte setts under julledigheten.
Föreläsningen var sisådär, kändes inte helt relevant för tentan kanske, men men.
Efter så satt jag med tjejerna i gruppen på campus och käkade en lätt lunch, för min del blev det en ostfralla och en kall caffe latte från ica.hehe Sen blev vi kvar tills runt 3 för att skriva ihop ett reflektionsdokument som skulle in. Tycker vi är en bra grupp, känns som att alla är delaktiga och hjälper till lika mkt.
Imorn ska vi ses och tentaplugga tillsammans, samt ha en sista lite finare utelunch tillsammans, då kursen snart är slut och vår härliga grupp splittras för vinden. =(

Lugnat ner mig lite

Idag känns det lite bättre efter en god natts sömn och en lugn dag som ägnats åt att försöka att inte grubbla.
Oron över min pappa finns ju kvar. Det är så att han ska in och opereras om ungefär en vecka eftersom han har en cysta i huvudet. Detta känns ju lite nervöst, därav att jag kanske inte är helt på topp.
Har försökt att tentaplugga lite, men motivationen är inte helt där. Kommer fortsätta att försöka plugga iaf och förhoppningsvis kanske jag kommer klara tentan, om inte kan man ju alltid göra om den. Ingen större fara.

inte helt på topp

Det är mkt nu, känner mig inte direkt stark eller på topp alls. Tvärtom känns allt rätt mörkt och kallt.
Visst finns det ljusglimtar, som i lördags då jag träffade massa trevliga människor och fick se en riktigt duktig liten Johan Palm uppträda.
Men annars, jag vet inte, pappa är sjuk, jag orkar inte med att plugga...tentan kommer gå åt helvete tror jag. Oroar mig fortfarande över det från nyår....... har börjat mer och mer grubbla över mitt liv och sånt.
Känns ibland som att jag inte orkar kämpa mer....vill bara lägga mig ner och sova bort allt det onda och hoppas på att det blir bättre.
Men jag ska iaf försöka vara stark.....nu har grannarna börjat komma tillbaka iaf, och resten kommer snart antar jag. Har blandade känslor över det, vill ju träffa dem igen....men har ju som sagt gjort bort mig lite....eventuellt. Och då jag är så pass låg som jag är, jag vet inte hur jag kommer vara nu runt dem. Kommer jag orka vara social och trevlig, eller kommer jag spontant börja gråta för ingenting bara för att jag känner mig labil?

Johan Palm i Mjölby =)

Idag gick jag upp tidigt för att ta tåget vid 9 till lilla Mjölby där Johan Palm hade sitt första och enda framträdande i den idolturne som pågår nu.
På stationen i Mjölby mötte jag först Anna och hennes dotter med kompis, de hade åkt från Linköping. Sen mötte vi upp med Helen och hennes två barn som bor i Mjölby. Helens son är  snart 11 år och ser ut som en mini Johan Palm. Så söt så.
Väl inne på stan så var det en på JC som ville ta kort på mini Johan.hihi Där mötte vi upp med några fler. Innan det var dags för spelningen så tog vi en fika och värmde oss innomhus.
Spelningen var nämligen utomhus.
Det var såklart packat med folk. Helen sa att hon aldrig sett så mkt folk i lilla Mjölby förr. Vi fick stå vid sidan av scenen bakom en massa folk och trängas.
Det var lite roligt där för Johans äldre bror Henrik kom gåendes precis där vi var och stannade till en stund. Helen tog kort på honom. Han var inte lite snygg up close ;oP. hehe
Sen gick han och Johans mamma vidare.
Johan var den första att uppträda. Han hade på sig en tunn skinnjacka, halsduk och vanliga jeans. Ingen mössa och inga vantar, och han spelade gitarr!!! Han körde The drugs don't work först, och var jätteduktig och fick massa jubel. Han var lite rolig där sen när han pratade om hur stela hans fingrar blev av att spela gitarr i minusgrader.hehe
Sen körde han utan gitarr och den låt han har med på idols samlingsskiva, Beautiful Ones. Här var han även jätteduktig, och lite rolig. Tydligen så hade de inte repat innan för han började köra den korta versionen han körde när han var med i idol och fick avbryta sig hastigt med ett "oj, det är den långa versionen" sen snabbt så var han inne i låten igen på rätt ställe och körde hela låten. Det var grymt härligt att höra honom live måste jag säga.
Ser fram emot att få se de bilder och filmer som Helen och Anna m.fl tog, för min kamera har pajjat så jag kunde inte ta några kort tyvärr. Därför finns det inga kort nu från mig.
Robin, Alice och Kevin var även de duktiga, men på nåt vis kändes de inte lika roliga som Johan. Men visst, jag har ju Johan som favorit, kan ju vara därför.
Allt som allt så har jag haft en toppendag i Mjölby. =)
Fått se underbare Johan Palm och träffat väldigt trevliga människor.

Gott Nytt År

Gårdagskvällen var helt ok. Den började hemma hos Amina där jag hjälpte henne och Jonatan att laga mat. Det blev jättegott och vi hade det trevligt. Jag och Amina delade på en flaska vin. Sen åkte vi iväg på en annan fest, där drack jag cider och champagne. Blev nog lite mkt för jag har varit rätt så bakis idag. =S
Sen tror jag att jag kanske har gjort bort mig.....känner mig lite orolig över en sak jag gjorde.
Nojjan är tillbaka fullt nu pga detta......varför blir saker aldrig som jag vill för? Varför ska jag alltid behöva gå och undra och känna mig knäpp. Skulle jag ha struntat i det jag gjorde igår? Det hade kanske varit bättre.....för nu finns det nåt som hänger i luften.....och jag känner mig bortglömd och ignorerad typ. =(

RSS 2.0