värme och glass

Igår mötte jag Noemi när jag varit på bomull och skrivit ut mina vfu papper som skulle in. Vi tog sällskap till spetsen och lämnade in dem, sen tog vi en sväng på stan och käkade glass. Kändes så där typiskt somrigt. =)
På torsdag åker Noemi till Bolivia, kommer sakna henne faktiskt under de 7 veckor hon är där borta. Men ser fram emot att höra om allt kul hon kommer att ha därborta sen när hon kommer tillbaka.
 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, får väl se vad som hittas på.
Pratade iaf med mamma igår, hon berättade att min bror Benjamin som tar studenten snart var på studentbal igår. Hon hade tagit massa kort på honom och hans dejt. Ser fram emot att få se dem. =)
Han ska börja på Liu i höst, fast i linköping istället, han ska gå en sån där civilingenjörs utbildning, smart som han är. =)
Känns lite skumt att han blivit så gammal att han ska gå på samma universitet som mig nu. =)
Men det är samtidigt kul, jag hoppas på att få hit han emellanåt då, och kanske hälsa på han i Linköping.

Fadderkickoff mm

Idag var det fadderkickoff. Klockan är 23.09 och jag kom hem för typ 40 minuter sen.
Vi möttes utanför trappan där Halvkasst hade gjort en liten stationsbana åt oss faddergrupper så vi skulle få lära känna varandra och ha lite kul.
Jag hamnade i grupp 1 med Skarran,Jonatan, Frida och Adde. Men Adde var inte där idag så vårat lag i den lilla tävlingen var 1 man kort. Men vi kom 2a iaf. =D hehe Här kommer en bild på vårat lilla lag där vi fånar oss lite på skvallertorget. =) Kommer lägga upp fler bilder från kvällen i bilddagboken och på facebook imorn tänkte jag.



När tävlingen cvar slut blev vi bjudna på pizza på innergården på DK. Riktigt trevligt.
Enda nackdelen var en sak som hände som fick mig att fundera lite igen på något jag trodde jag lagt åt sidan.
En viss N kom förbi med sin flickvän, och han eftersom han gick rakt förbi där vi satt så kunde han inte undvika att se mig, våra blickar möttes, jag nickade lite och han med. Men jag såg på han att han inte var bekväm.
Alltså han bodde i min korridor förrut, vi var vänner, och jag var smått förtjust i honom under en tid första året, men han kände inte likadant visade det sig, men ha ville vara vänner iaf. Sen han flyttade från korridoren i höstas så har vi hörts mindre och mindre och när han skaffade sin flickvän så dröjde det inte länge förren han slutade svara å mina sms och struntade i mig.
Jag tycker ärligt talat det är omoget. Jag är en vuxen människa, det var över ett år sen jag la ner vad jag kände för honom, och jag gjorde det klart för honom att jag respekterade han som vän och person och hans beslut. Jag visade mig tom glad för honom när han skaffade sin tjej, men endå så bryter han kontakten med mig och gör så här?!
Jag börjar undra om jag är så pass hemsk? För detta är långt ifrån första gången en kille brytit kontakten med mig på det här viset.
En glad kväll fick mig att bli fundersam och låg bara pga att han dök upp och rev upp såren på det där viset. Så omoget på nåt vis. Eller är det jag som är knäpp?
Hur ska jag våga visa känslor för nån kille framöver när jag fått det bevisat ytterligare en gång nu att det bara resulterar i att jag förlorar dem som vänner helt och fult om känslorna inte är besvarade, vilket de aldrig är. =( Och detta var ju endå trots att jag visat att jag accepterade att han inte hade känslor och var glad att ha han som vän, jag gav han ju space och allt, och som sagt var glad för han när jag såg han med hans flickvän första gången. Men nä, jag duger inte att ha kvar som vän av någon anledning. *suck*

Förlåt för mitt negativa gnäll här. Behövde skriva av mig lite. Kommentarer uppskattas, är hittils typ bara 2 av de som läser min blogg som brukar kommentera.
Nä nu är jag nog lite väl neg, ska nog röra mig mot sängen och sova bort det onda.
Nattinatt

Onsdag

Nu har jag fått min portfolio ivägskickad, känns så grymt skönt att ha det gjort nu. Återstår dock att se om man får komplettera något på den sedan.
Imorn blir en lång dag, först ska jag träffa gruppen på förmiddagen och förbereda inför seminariet vi har hela eftermiddagen. Det kommer sluta vid 17. Då måste jag rusa hem och byta om till overallen eftersom jag ska på fadderkickoff vid 17.15. Så stressigt lär det bli. Men ska bli kul med en fadderkickoff faktiskt, om inte annat så blir det kul att få ha på sig overallen igen, känns alltid lite speciellt att ha den, även om man till viss del känner sig fånig.hehe

I tisdags då träffade jag gruppen för första gången sen innan vfun, det var trevligt. Matilda som slutade i höstas då hon fick barn kom förbi med sin lilla Moa och åt lunch på stan med oss. Det var verkligen trevligt att se henne igen och få se hennes söta lilla dotter. =) Ångrade att jag inte tog med kameran.

Nu är det inte långt kvar tills sommarlov. Har lite blandade känslor för det. Dels ska det bli skönt att få släppa allt vad plugg heter för ett tag, men dels så kommer det bli lite långtråkigt. Nästan alla grannar kommer åka hem eller bort över sommaren så korridoren kommer vara typ död, sen åker Noemi iväg till Bolivia i 7 veckor, och Amina till Thailand i ett par veckor. Monica har jag inte hört från på superlänge, vet inte varför. Smått oroad här. Men hon lär ju vara här i stan iaf i sommar, men hon jobbar som alla andra. Jag har ju som sagt var inte fått tag på nåt jobb den här sommaren så det kommer bli en slapp sommar.

Några tack : Tack till er som försökt hjälpa mig att hitta jobb eller ge mig tips, ni vet vilka ni är,otroligt snällt och hoppas ni inte tycker jag är otacksam som av olika anledningar inte kunde söka vissa jobb. =)

Så om ni som läser detta och känner mig, och bor här i Norrköping, och inte tycker jag är allt för tråkig ;o) får för er att göra nåt kul i sommar, eller bara vill ha nån att ta en promenad eller en fika eller vad som med, feel free to call me! =D Skulle bara göra mig glad. =)

Söndag

Känner mig duktig idag, har nämligen fått ihop halva portfolion under dagen så nu känns det ganska lugnt på den fronten, kommer helt klart hinna bli klar helt och hållet tills på torsdag då den ska in. =)

Förutom det så har jag nu lyckats komma ikapp USA med mitt Supernatural tittande. Självklart slutade avsnittet superspännande, så nu blir det till att vänta tills nästa finns att ladda ner. Jag är verkligen helt såld på den där serien. =) Så kul när man hittar nåt som man fastnar för så där.
Här får ni en liten bild ifrån serien. Vet inte vilket avsnitt den är ifrån, hittade den via google.hehe
Min favorit av de där två brorsorna i serien är Sam, den långa killen till vänster. Gillar verkligen den karaktären, sen är han ju fin att titta på. ;op

image2

Lördag

Ibland är jag bra duktig på att vara lat. Klockan är halv 12 och jag har bara slappat framför tvn sen 10 då jag vaknade. Jag har massor att göra idag, måste skriva klart allt som har med vfun att göra, vilket innebär att även läsa det kapitel i boken Lärarens arbete som man skulle ha gjort, vilket jag totalt glömt bort att göra. Och vad sysslar jag med nu då, jo jag sitter här och uppdaterar bloggen. =S Känns verkligen som att själen har tagit sommarlov nu, är så less på allt vad plugg heter, men det positiva är att det är 2 veckor kvar, sen är det en hel sommar utan plugg. Då hinner man förhoppningsvis få upp energin igen inför hösten då det blir till att plugga massa igen.

Igår var det ju sista dagen på min vfu. Det gick helt ok. Min vägledare gav mig godkänt iaf, men han var ju tvungen att skriva en massa negativt i kommentaren endå. Känns iaf skönt att tiden där är över, även om jag kommer att sakna alla de små söta barnen sjukt mkt.
Jag fick iaf en blomma av tjejerna i personalen och ett kort med bilder på alla barnen som minne.
Blomman ställde jag ute i köket då den inte fick plats här inne. Köket blev genast finare...hehe och det uppskattades av de grannar som var där just då. =)

Igår så var jag även en sväng på stan med Amina, vilket var trevligt. Hon skulle köpa present till sin pojkvän. Vi passade på att fika åxå som vanligt. Jag köpte ingenting, även om jag hittade en del som jag ville ha. Måste verkligen hålla i mina pengar nu om jag ska klara av den här sommaren då jag inte lyckades hitta nåt sommarjobb.
Nä nu får jag ta och skärpa mig, fram med pluggsinnet och börja skriva papers. hehe

Helt slut men nöjd

Idag hade jag min sommarutställning/drop in fika med barnen och deras föräldrar på min vfu. Vi bjöd på chokladmuffins som barnen bakat tillsammans med mig. Det blev en trevlig eftermiddag helt enkelt som verkade uppskattas av både barnen och föräldrarna.
Men jag är helt slut, var där mellan 7.15- 16.30 nämligen och hade mer eller mindre fullt upp hela tiden.
Känns som att jag kommer somna vid tangentbordet eller nåt.

Imorn är det sista dagen på vfun. Har blandade känslor som ni nog förstår......

smått irriterad

Idag var jag tillbaka på vfun igen, kändes ok först vid frukosten, men sen blev det som vanligt knas igen.
Jag skulle hålla i samlingen med hela barngruppen, med de övriga i personalen med som stöd, men jag skulle ha störst ansvar. Jag satte mig först och barnen började sätta sig runt mig, sen kom övrig personal, inklusive min vägledare. Det tog en liten stund innan alla barnen hade kommit in och satt sig då det var två barn som precis kommit in i hallen, så jag väntade med att starta samlingen tills alla satt där. När sista barnen satt på mattan var jag beredd att ta kommandot och tysta ner barngruppen och starta, men jag fick aldrig chansen. Min vägledare började genast tysta barnen istället och sa att nu ska ni lyssna på Malin, det är hon som bestämmer. Men han gjorde det med ett nedlåtande tonfall som alltid, med en känsla av att jag var inkompetent.
Sen under samlingens gång så avbröt han mig stup i kvarten och tystade barnen istället för mig eller sa åt dem saker eller frågade dem saker. Barnen fick ju uppfattningen att jag inte alls hade någon auktoritet.
Sedan nån timme efterråt så fick jag typ en "föreläsning" av honom om att man måste visa vem som bestämmer och ta för sig den auktoritet man ska ha, med adnra ord han tyckte inte min samling hade varit lyckad. Men vems fel var det då??? Jag orkade inte gräla så jag bara hmmade och lyssnade, sedan fortsatte jag med det jag höll på med.
Jag fattar inte vad han håller på med egentligen, hur ska jag kunna visa mitt bästa när han ser ner på mig och inte ger mig en chans, när han behandlar mig som om jag vore inkompetent.
Jag är osäker på om han ens är medveten om hur han egentligen behandlar mig, jag har fått uppfattningen av att han anser att han bara är trevlig och ger mig bra konstruktiv kritik. Men så är ju inte fallet, iaf inte från min sida.
Ska bli så skönt att slippa det där stället när den här veckan är slut. Kommer sakna barnen, och även till viss del den övriga personalen, men honom, kommer vara glad om jag slipper möta honom någonsin igen.

=S

Jag började känna mig bättre i fredags så jag gick iväg på stan och fikade med Amina , sen knatade vi runt lite och kollade på saker. När jag kom hem gjorde jag lite te och satt i köket och snackade med min granne Emma.
Kvällen blev lugn framför tv och data.
På lördag morgon när jag vaknade, hade jag dundrande huvudvärk, ont i halsen och jag kände mig febrig igen, och när jag försökte prata så lät jag som en hes kråka. =S
Det var med andra ord för tidigt att ränna runt på stan i fredags verkar det som.
Känner mig inte mycket bättre idag, hes och hostig och allmänt svag.Som jag nämnde i förra inlägget är det ju min sopvecka, borde rulla ner all sortering till källaren, men vet inte om jag har kraft till det. Är jobbigt nog när man är frisk att frakta ner allt det till källaren. Får väl se om jag kan få nån av grannarna att hjälpa mig.

Måste till vfun imorn oavsätt hur jag mår, har redan missat tre dagar pga detta, kan inte missa fler.Har egentligen massa jag måste skriva också för skolan, men har inte orkat börja, så det kommer bli en vecka med mycket stress för mig. Känns iaf skönt att det är sista veckan på det där stället, kommer få ett nytt ställe till hösten vilket känns skönt.
Varför ska man alltid bli sjuk när man har som mest att tänka på och göra?

sjuk

Jag har blivit sjuk, har legat sängliggandes i 2 dagar nu med hög feber och ont i hela kroppen. Blir hemma imorn också eftersom jag inte mår så mycket bättre än. Just typiskt att man ska bli8 sjuk under vfu-n. Missade förskolans utflykt till kolmården idag, vilket känns tråkigt, hade varit kul att åka dit då jag inte varit där på typ 20 år eller nåt.

Jag har dessutom sopvecka här i korridoren, men jag har ju inte kunnat gå ut med några sopor då jag knappt orkar gå ut i köket och bre en macka utan att bli helt slut. Får hoppas inte grannarna blir sura på mig. Får ta och gå ut med soporna antingen imorn om jag är piggare eller i helgen, och förklara mig för grannarna. Har inte mött nån av dem nu när jag varit sjuk då jag hållt mig i sängen och bara gått ut ett par gånger för att fixa mackor på tider då ingen varit där.

Nu ska jag lägga mig ner igen framför tvn och försöka bli frisk. Hoppas alla har det bra och slipper vara sjuka.

dessa barn...

Idag fick jag en kommentar från en femårig tjej ute på min praktikplats som gjorde att jag ville skratta och gråta samtidigt. Barn kan ju verkligen säga precis det som poppar upp i deras huvuden.
I alla fall så är det så att en av personalen är gravid så de har pratat mycket om det där. Den här flickan står och tittar på mig, sen går hon fram och lägger handen på min mage och säger" Ska du också ha barn?"
Jag tittar på henne och säger nä det ska jag inte.
Hon skrattar då lite och säger " det ser ut som det, din mage är ju tjock,den är nästan större än Lindas"
Very funny, man får ju nästan komplex här.hehe fast endå inte, inte lika farligt att ett barn säger nåt sånt som när nån vuxen säger det.
Jag är hyffsat smal, men jag har alltid haft lite av en kulmage, och den ser större ut än vad den är pga min rätt kraftiga svankrygg som gör att den putar ut. Jag kan heller inte göra situps för att få bort den pga min dåliga rygg, så jag har alltid mer eller mindre haft lite mage. Kommer aldrig att kunna ha en platt mage.
Men jag tycker inte att jag ser gravid ut för det....eller gör jag?! =S

Trevlig söndag, helt ok måndag

Igår träffade jag Noemi på eftermiddagen och tog en fika, vilket var mycket trevligt. Solen sken så vi satt ute ett tag och snackade i solen.
När jag sen kom hem så mötte jag Jessica i porten, hon sa att hon skulle hem till Frippe och Josse och spela spel, och sa att jag gärna fick följa med så självklart gjorde jag det.
Det var fortfarande fint väder så vi satt ute på gården där Frippe och Josse bor och spelade ett roligt spel. Emme, Sandra och Tintin var där åxå. Vis att väl och spelade i lite mer än en timme innan vi gick in till lägenheten. Var första gången jag var där, de hade en mysig lägenhet. Jag fick fylla i en loggbok som de har där alla som kommer till dem får skriva i.
Sen strax efter 9 gick Jessica och jag hem, då vi både skulle upp tidigt idag inför vfun.

Första vfu dagen har varit helt ok, gick hyffsat bra att prata med min vägledare och barnen var lika söta och underbara som alltid. Förhoppningsvis kommer dessa 3 veckor inte bli allt för jobbiga. Men jag har en hel del att planera och göra under den här tiden.

Lördag

Jag är på bättre humör nu, trots att jag inte träffat nån eller varit social. Vet inte om jag kommer göra det idag heller men jag överlever.
Såg en bra film igårkväll på tv1000. Apocalypto. Den var bättre än förväntat, väldigt annorlunda och spännande.

Jag har även blivit såld på en serie som jag tankat hem och nu sett hela första säsongen av : Supernatural.
Den handlar om 2 brorsor som åker Usa runt och bekämpar övernaturliga väsen som dödar folk och sånt, men allt hänger ihop, man får reda på mer och mer om deras förflutna och vad det var som dödade deras mamma och sånt. Otroligt spännande iaf. Sen är killarna rätt heta ;o) Eller hur?! Ska börja se säsong 2 nu. Yay. =)


a new day

Förra inlägget var lite dystert då jag inte mådde så bra.Fick frågan i kommentaren av nån anonym varför jag inte bjöd hem nån igår så jag slapp vara ensam, saken var den att jag försökte, men som så ofta händer i mitt fall så var de upptagna med annat och hade inte tid att träffa mig.
Men jag gjorde det bästa av situationen. Jag passade på att ta hand om mig själv, jag gjorde min renings och skyddsritual och la ner mer energi på det än vad jag brukar i och med att det var valborg och det är lite extra mycket magi i luften. Jag kände mig bättre till mods direkt efterråt, som jag alltid gör när jag väl tar mig tid för att göra det.

Idag har jag inte gjort nåt alls direkt, lugn slapp dag. Får se om jag lyckas få nån att umgås med till helgen eller nåt, men jag försöker att inte räkna med det, jag dör ju inte av att vara själv egentligen. Jag kan ju inte rå för att mina vänner här har fulla sociala liv som inte har med mig att göra åxå, de kan inte ha tid för mig alltid.

RSS 2.0