Tvivel

Det här är helt sjukt. Allt det som hänt runt min vfu och med min vägledare har fått mig att inte bara tvivla på mitt valda yrke, men till och med tvivla på mig själv som person.
Han sa ju rent ut att han inte skulle kunna tänka sig att arbeta med mig. Jag fick typ ingen positiv feedback när vi snackade. Bara att jag var bra på att planera och sånt. Vad är det för larv?? Vad har det att göra med att vara förskollärare? Han sa ju nästan mellan raderna där att jag inte duger till det här yrket för att jag är för tystlåten och lugn. Han vill att jag ska vara bättre på att säga godmorgon när jag kommer dit, och fråga mer om verksamheten och om hur de mår mm. Men jag tycker att jag på sätt och vis gjort det, men kanske inte lika mkt som han vill.
Klart som fan att jag inte visat mig från den sidan när jag mår piss av att vara där. När energin runt honom och resten av det där stället får mig att känna mig ovälkommen och totalt inkompetent. Klart som fan att jag inte klarar av att bjuda på mig själv då och vara kompisaktig mot honom och de andra.
Vad är det här egentligen? Jag menar om det är nåt jafg varit säker på enda sen jag började timvikariera inom barnomsorgen för många år sen, så var det att detta var något jag kunde och var bra på. Jag fick ju massa av beröm från de jag jobbade med då och det var ju de som jag jobbade med som fick mig att söka till den här utbildningen för de trodde på mig.
Var allt det bara en lögn?? Varför kan inte han se det som alla andra såg tidigare?
Varför får han mig att må så dåligt?
Jag börjar ju tom tvivla på mig själv som privatperson nu. Tycker verkligen någon över huvudtaget om mig på allvar? Går folk jag umgås med runt och pratar illa om mig bakom min rygg? Är jag för konstig och osocial??
Jag har redan svår ångest över att veta att jag måste genomlida 3 veckor till senare i vår ute på vfun med honom. Jag vill verkligen inte. Hur kul är det att komma ut dit och försöka visa sin bästa sida när man redan hört att han inte alls kan tänka sig jobba med mig, att han praktiskt taget finner mig inkompetent?
Vem skulle kunna visa sig från en bra sida då? Om man redan från början är dömd?
Ska jag behöva spela en roll och låtsas må bra och vara "trevlig" till tusan och löjligt uttåt även om det går emot hela min natur och får mig att få ännu mer ångest?

Jag tror ärligt talat att inget av detta hade ens kommit inärheten av att hända om jag hade varit på en annan förskola med en annan vägledare. Jag har ju kännt mig lugn och mått bra när jag varit på andra förskolor, det här är första stället som jag inte trivts alls med personalen och sånt på. Barnen är underbara, det är de alltid, men bara känslan av att vara runt honom får mig att få ångest. Just därför jag kanske suttit mer med barnen och undvikit att prata så mkt med honom och de andra där. Men jag fick ju inte ens nåt positivt ifrån honom om det faktum att jag faktiskt umgås med barnen. Han påstår att jag inte gör det för han har nog bara sett mig de gånger då jag tagit ett steg tillbaka och observerat barnen istället för att störa dem.
Så som han pratar med mig ibland så kan man tro att han tror att jag är näst intill efterbliven. Hur fan kan man försvara sig och visa sig bra när han ser en på det viset?

Jag försökte ju försvara mig under mötet i torsdags, men det gick ju typ inte. Han lyssnade knappt på det jag sa, eller så verkade han bara viffta bort det. Fältmentorn verkade iaf vilja höra på min sida, men eftersom hon hört honom åxå så är ju situationen som den är. Ett papper kommer komma in till campus där det står att jag inte helt duger och att jag måste jobba efter vissa kriterier för att klara mig nästa gång. Och de kriterierna känns antingen så självklara att det är löjligt, för det är sånt som alla som är ute på praktik ska jobba med och de behöver ju inte detta papper, och andra kriterier känns nedlåtande. Som att jag måste prata mer med dem och säga godmorgon och sånt.

Jag vet inte vad jag ska göra just nu, jag har sånna tvivel på allt.....det gör ont. Vet att jag inte ska lyssna på honom, men jag måste ju, har ju 3 veckor till att genomlida. =(
Vfu ska ju vara roligt och lärorikt, inte ångestladdat och tröstlöst.
Om det inte vore för barnen så skulle jag nog aldrig ha klarat mig igenom det alls.

vänner och plugg

Sitter på campus nu och skriver på min konstnärliga utvecklingsarbetes rapport som ska in imorn. Är nog nästan klar. Känns skönt. Har varit en fullspäckad vecka kan man säga.
I tisdags och igår så satt jag mycket i slöjdsalen och gjorde klart min tavla. Så nu är den färdig. Men det var kul åxå för jag var ju där med Monica och Noemi, plus att jag mötte andra trevliga människor där som John, Amanda och Henke. =)
Jag var även och käkade på stan med Noemi och Monica både iförrgår, igår och idag. Riktigt trevligt, men kanske lite dyrt.hehe Men ibland får man unna sig.
Igårkväll så var jag på fika med Amina åxå vilket var trevligt som alltid. Hon är en så mysig och trevlig liten tjej.
Alla gav mig pepp och stöttning åxå inför mitt möte som jag hade idag med min vägledare(se ett tidigare inlägg då jag gnäller om honom...hehe) och fältmentorn. Det behövdes, jag kände att jag fick styrka tack vara alla snälla ord som jag fick från mina vänner. Så tack för det, ni är för söta.
I alla fall så gick mötet helt ok idag, jag lyckades få min röst hörd och kunde stå för det jag tyckte och kände. Så jag hoppas det löser sig. Vi kom överräns om hur vi ska jobba nästa period jag kommer ut och hur jag kunde göra för att stärka mig själv, utan att behöva totalt ändra mig.
Men jag tycker fortfarande att min vägledare endå är lite väl hård vad gäller detta. Men men, nu kan jag lägga det bakom mig iaf för en tid.

Imorn ska jag ha filmkväll med Monica och Noemi, det ska bli trevligt. Var länge sen vi hade en sån. Vi ska se på en film och käka nåt gott och sen se på finalen av Let's Dance. =) Blir säkert jättekul. En riktigt mysig tjejkväll med andra ord. Längtar redan nu.hehe

Wii Bowling

Sitter på pappas data nu. Har spelat nintendo wii hela eftermiddagen med syskonen. Vi tävlade lite i att få bäst poäng i bowling. Gissa vad!? Jag slog 2 av mina brorsor. haha Rätt kul för en som mig som är nybörjare på det där. De blev lite frustrerade att syrran slog dem. Får se om det blir nåt mer spelande av senare eller imorn. Vore kul. Vill ju passa på nu när man kan.hehe
Imorn kommer mormor och morfar och min moster hit åxå. Ska bli trevligt att få träffa dem, det var länge sen. =)
Sen åker jag tillbaka till norpan imorn kväll.
En helt ok påsk har det varit hittils. =)
Hoppas ni har en trevlig påsk åxå.

Många kramar från lilla mig =)

vänner och konstnärligt arbete

Befinner mig på campus nu med ett par kompisar. Vi har suttit inne i bild och slöjdsalarna och jobbat lite på våra konstnärliga utvecklingsarbeten för skolan. Jag har hunnit typ halvvägs på min målning nu.
Det var kul att vara här idag, träffade John och Tobbe och en hel del andra från vårt kära Estin där i salarna, och alla skapade för fullt. Det var kul att prata om vfun och få beklaga sig över problemen man har. Visar sig att fler har små problem ute på sina platser, så man är inte ensam. Och de jag berättat om min situation för, de har alla hållt med mig. Blev även en lunch på donken för oss, inte så nyttigt men det duger.hehe Man orkar ju inte vara nyttig jämt.

Imorn ska jag åka hem till familjen över påsken. Det ska bli trevligt att få träffa syskonen och gosa med katten. Mormor och morfar ska komma på påskafton åxå och de har jag inte träffat sen innan jul, så det ska bli kul att få träffa dem. Kommer vara där tills på söndag, sen bär det av hit till kära Norpan igen. =)


arg och frustrerad

Jaha, jag duger tydligen inte som jag är. Man måste tydligen helt ändra personlighet enligt honom. Vaddå osäker om jag passar??!! Träffa fältmentorn för att prata om mina "problem". Va fan är det för larv.
Jag sköter mina uppgifter, jag är trevlig mot alla där, men kanske inte helt och hållet öppen med mitt privatliv, och jag har valt att inte snoka i deras heller eftersom det inte känns rätt.
Men jag är trevlig och jag sköter mig. Ska man då inte duga?? Va fan vill han att jag ska göra??? Bli bästa kompis med honom och övrig personal eller??
Är det vad utbildningen ska gå ut på eller?? Klart som fan man kommer vara mer öppen när man kommer ut i arbetslivet, då man ska jobba på ett ställe i flera år. Nu är jag student, jag kommer ut dit korta perioder och gör mina saker vid sidan av. Inte kan det väl endå vara meningen att jag ska skapa djupa relationer då?? Räcker det inte med att vara trevlig och sköta sina uppgifter??
Jag är så arg nu så det är inte klokt. Jag skrev till fältmentorn, ett långt mail blev det och förklarade hur jag känner och så vad gäller det här. Jag hoppas hon tar det till sig så vi kan lösa det här på ett bra sätt. Vill fan inte att detta ska sätta käppar i hjulet för min framtida karriär bara för att han och jag inte klaffar som personer. Jag har ju fått höra massa bra från de jag jobbat med när jag var vikarie för att par år sen. Om de inte hade några problem med mig, varför ska han ha det då??

Snöslask

Idag var det första dagen i skolan efter vfun. Det kändes kul att träffa tjejerna i gruppen imorse. Alla hade mkt att berätta från sina respektiva vfu platser.
Vi fick lite handledning vad gäller vårt kommande KU-arbete åxå, vilket kändes ok. Fast lite nervös är man nog på hur man ska få ihop allt på ett bra sätt. Men det ordnar sig nog.

Efter så träffade jag Monica på campus, och vi gick till stan och delade på en pizza till lunch. Men snacka om att gubben där var virrig. Först missupfattade han vad vi sa och ville ta betalt för 2 olika pizzor och inte 1 att dela på. Vi fick krångla länge innan han förstod vad vi menade. Sen när vi väl fick pizzan, så var det fel sorts pizza, inte alls den vi beställde. Men varken jag eller Monica orkade krångla så vi åt den vi fick.
Det var kul att få snacka med Monica igen, hade ju knappt pratat med henne på över 2 veckor.
Vi tog en promenad till stadsbiblioteket i det helt sjuka snöovädret som plötsligt dök upp. Vi både såg ut som levande snögubbar när vi kom in i biblioteket. hehe
Vi kollade på tarot och magiböcker. Monica lånade ett par st, men jag avstod för jag tyckte inte att det stod så mkt i dem som fanns där som jag inte redan visste.
Var lika mkt snöyra ute när jag skulle hem så jag såg ut som en blöt och kall snögubbe när jag väl var hemma.
Sitter med en varm kopp te nu för att värma upp mig.

Krångel

Låten som vann nu i melodifestivalen var helt ok. Tror den kommer att gå hem på dansgolven framöver. Men kanske inget jag själv skulle köpa direkt. Får se hur den funkar ute i Europa sen.

Nu till krånglet. Jag satte mig ner nu för att få se på Stargate, och vad upptäcker jag, jo att filmen jag laddat hem är på nåt vänster uppdeladi typ 100 komprimerade filer som min data inte klarar av att få rätt, så det går inte att se den. Första gången det hänt, vanligtvis när man laddar hem en film är det ju bara att starta VLC player och se den, men nähe det funkade inte alls nu. =(
Jag som var så sugen på att få mig en dos av Daniel Jackson. Vad ska jag nu hitta på??

melodifestival och film

Idag har jag läst ut lärarens arbete. Känns skönt. Blir till att skriva paper på den imorn.
Var nyss ute i köket och lagade mat, där var åxå Jef och hans andra belgiska kompis Neele och gjorde nån belgisk chokladmousse. Jef är en sån pajjas, när han vispade grädden så var han så animerad att han skvätte grädde omkring sig och såg allmänt flum ut.hehe Det blev ganska mkt av den där moussen. De skulle ta med lite av det till nån fest de skulle på ikväll, men han lovade att jag ska få smaka på det som finns kvar imorn. =)

Idag har jag laddat hem 2 filmer. Imaginary heroes och Stargate- The ark of truth. Såg imaginary heroes nu innan maten. Den är från 2005 och min och min kompis Monicas favorit Emile Hirsch är huvudrollen. Som vanligt var han mkt bra. Filmen i sig var gripande och stark. Tyckte mkt om den. Måste komma ihåg att visa den för Monica så hon åxå får se på Emile ;o)

Stargate filmen tänkte jag se antingen innan eller efter melodifestivalen. Jag är ju ett STORT fan av orginalfilmen och av serien SG1 så det ska bli kul att se denna film. Min granne Ted sa att filmen inte höll samma mått som serien, så jag hoppas att jag inte håller med. I vilket fall som helst så ska det bli kul att få spana lite på hete Daniel Jackson igen.hehe Typ en av de få äldre män jag attraheras av.hehe Kanske är det för att hans karaktär är en nerd som gör det, för jag har en svaghet för det. ;o)

Åså har vi melodifestivalen, får se vad jag tycker om den. Vet iaf att jag gillade Nordmans låt, i övrigt verkade det sisådär faktiskt av det jag sett nu innan. Får väl se om man kommer skämmas för Sverige eller inte ikväll. hehe

Vissa dagar....

Idag var sista dagen på vfun för den här gången. Fick åka hem lite tidigare vilket kändes skönt.
Min vägledare hade glömt att skriva ihop sin vägledarrespons till mig, så jag får pallra mig tillbaka dit nästa vecka och hämta den. Jag fick samma negativa kritik nu när vi snackade som jag fick förra gången. Vilket jag känner inte är helt befogat längre. Jag är visst social, inom rimliga gränser med tanke på att jag är student och inte vanlig anställd. Det är väl endå inte meningen att jag ska bli superbundis med personalen när jag bara kommer ut korta perioder så här?! Jag är trevlig mot dem och jag pratar med dem på ett sätt som känns rätt för mig. Jag känner att jag har god hand on barnen och att jag helt klart blir bättre ju mer jag är ute. Men just det där med hur social jag är med honom...hmm det känns lite konstigt. Jag gör ju mitt bästa, jag är så social som jag känner att det känns bekvämt för mig i den här situationen. Jag är ju inte otrevlig iaf, jag sköter mig och gör det jag ska. Jag hoppas verkligen inte detta kommer sätta spår på min framtid, bara för att vi har helt olika syn på hur man ska vara.
Klart jag kommer bli mer social när jag väl kommer ut i arbetslivet, för det är ju skillnad.

Annars har jag varit onödig idag, dumt att gå och handla direkt efter vfun då jag känner mig smått deppig. Köpte massa fikabröd, för mkt, och dessutom 2 filmer för 99 som jag egentligen inte alls har råd med. =S
Men det kanske får mitt humör att bli bättre iaf, man kan ju alltid hoppas. För just nu känns allt allmänt ruttet. =S

Just ja, min kära vän Irre fyller ju år idag. Så ett stort GRATTIS!!!! Till henne. =D Visst var det "20" du fyllde ;op ? hehe

filmposters och plugg

Igårkväll spenderade jag nån timme ute i korridoren med min granne Jef. Han hade varit och skaffat en massa filmposters från bion som han tänkte vi skulle dekorera korridoren med. Vilket vi gjorde. Det blev genast mkt mer hemtrevligt där ute.hehe
Jag har som vanligt skjutit upp skolgrejjer igen. Måste sätta mig efter det här och skriva min utvecklingsplan, som min vägledare ska kolla på imorn och skriva i. Lär säkert ta hela kvällen om jag känner mig själv rätt, för jag lär ju garanterat ta typ 100 pauser och göra annat totalt onödigt samtidigt.

Nu har jag tänt ett ljus för en kompis som behöver det. Hon vet vem hon är och varför ;o) Klart man ställer upp, oss spacers emellan ;o)

oops

Jag har nog gjort bort mig nu. De ringde från bredbandsbolaget när jag satt på bussen. Killen som pratade bröt ganska mkt så det var svårt att förstå vad han sa. Iaf så sa han att jag blivit utvald att få en digitalbox via bredbandsbolaget och viasatguld paketet, utan startavgift och de första månaderna gratis, därefter ska det kosta 299 i månaden. Dum som jag var så tackade jag ja. =S Så nu kommer jag få hem nån jäkla box som måste kopplas in i bredbandsuttaget, och så kommer jag troligtvis få en massa kanaler. Men jag vetefan om jag egentligen kommer att ha råd med det där sen, eller om det ens kommer funka här.
Jag hörde inte hur lång bindningstiden var, men när jag kollade på bredbandsbolagets sida så stod det att den vanliga bindningstiden är 24 månader. Nu fick jag smått ångest här, jag vetefan om jag ens bor kvar i stan så länge ju. Har ju bara 3 terminer kvar såvida jag inte får komplettera eller göra om nåt. Sen ska man ju flytta nånstans och förhoppningsvis jobba.
Hmm vad har jag ställt till med nu asså =S=S

I övrigt så har dagen varit ok. Det gick bra på vfun idag, även om jag varit mer än vanligt trött hela dagen.
Har lyckats sträcka nån muskel i ena armen så nu har jag rätt ont. Mindre kul. Har blandade känslor att det är 2 dagar kvar nu för denna period. Dels ska det bli skönt att få komma tillbaka till campus och ha det lite slappt ett tag *skratt* men dels så kommer jag ju att sakna barnen och det. Men jag ska ju tillbaka dit senare i vår.

Och  till sist så vill jag sända ut lite stöttande energi och tankar till Henrik som är på begravning idag.Om du nu läser det här så ska du veta att det bara är att hojta till på msn eller i mobilen om du behöver prata av dig. Jag är inte rädd att ställa upp hur det än behövs för de jag bryr mig om. Detta gäller för övrigt inte bara Henrik utan alla som på nåt vis kommit att betyda nåt för mig. Det är sån jag är, en som kan lyssna och ställa upp (men kanske åxå delge mina egna problem emellanåt...om jag litar på er dvs ;o) )

trött

Har varit en lång men helt ok dag. Jag visade min film för femårsgruppen idag och de tyckte om den. Men de var ju för roliga, de frågade mer om saker som inte hade med filmens story att göra än vad de gjorde om storyn. Tex om vart jag hade hittat kläderna jag hade på mig och sånt.hehe
Dagen kanske inte flöt på lika bra som igår, men det funkade endå. Jag var nog mest trött och seg idag och hade mindre inplanerade grejjer att göra.
Imorn är det utedag. Jag lär frysa som fan eftersom jag inte har några ytterbyxor eller nåt sånt. Hade tänkt att köpa mig sånt nu i vinter, men eftersom jag fick läga ut drygt 4000 på tandläkarräkningar så blev det ju inte direkt att jag kunde ha råd med sånna kläder.

Jag slutade vid halv 5 idag, så jag var hemma runt 5. Har varit helt slut, mest halvlegat framför tvn med lite mackor och en kopp te. Borde verkligen ta tag i min utvecklingsplan och skriva på de papers som ska skrivas, och läsa, men jag orkar inte. Kommer nog få ta tag i allt det till helgen helt enkelt. Så dumt att man än en gång har skjutit upp saker så att man får ta så mkt på en och samma gång. Men men, det kommer nog gå bra. Brukar vara rätt effektiv när jag väl sätter igång.

Ett bra tips om ni är förkylda, eller allmänt frusna. Drick green tea orient. Supergott och känns lugnande för halsen och sånt. =) Har druckit 2 koppar bara ikväll. =)

Måndag

Nu är jag precis hemkommen ifrån Vfun. Jag hade min andra helhetsansvarsdag idag, fick vara med från öppningen tills 13.00. Gick jättebra idag, kändes som att allt flöt på rätt bra och jag hade inga större problem med nåt. Samlingen jag höll i med de yngsta barnen var rolig, jag sjöng lite med dem och läste en rolig ramsa.
Jag hade även ansvar för dukning av maten och disken efterråt, tillsammans med 2 av barnen. Det var inga problem, de är så duktiga de där barnen. Min vägledare gav mig beröm flera gånger under dagen och sa att jag jobbade på bra. Det kändes skönt att höra.
Imorn ska jag ha min tredje och sista helhetsansvarsdag för den här perioden, ska vara med till stängning då. Får hoppas det flyter på lika bra imorn som idag.

Nåt skumt sthlms nummer har ringt till min mobil, men det fanns inget om det numret på eniro när jag kollade upp det. Undrar vad det kan vara för nåt? Jag vågar inte ringa upp bara sådär när jag inte känner igen numret.

just typiskt

Då har man gått och blivit förkyld igen. Förmodligen blivit smittad under första vfuveckan. Känner mig helt sänkt idag. Imorn börjar ju den andra vfuveckan, som man inte får missa, så det blir ju till att pallra sig dit oavsätt hur man mår. Jag har dessutom helhetsansvar på måndag och tisdag som absolut inte får missar. Lär vara rena "zombien" då om jag inte på nåt mirakulöst sätt tillfrisknar tills imornbitti.
Men men, får hoppas det går bra endå, kommer göra mitt bästa iaf.

Igårkväll hängde jag en hel del ute i köket och pratade med mina grannar Jef och Ted. Var rätt trevligt, som alltid när man pratar med dem, mkt trevliga och roliga killar. Jag fick se Jefs lilla film som han gjort i skolan åxå, där jag hade fått medverka i en scen. Den var grymt rolig, och det kändes kul att jag fick bidra till den. Han hade tackat mig i sluttexten åxå. Very nice =) Jag visade även den film jag, Monica, Tobbe och John gjorde i skolan för Jef och Ted. De tyckte den var bra, fast jag fick ju översätta den för Jefs skull eftersom han är från Belgien och inte kan svenska. Men han förstod storyn endå, för den var ju gjord för barn mellan 6-10 så den var rätt enkel, men kul.

Annars har dagen hittils varit rätt lugn, har tvättat och läst lite i lärarens arbete. Blir väl inte så mkt mer vettigt jag kommer göra idag, ska försöka kurera mig så mkt jag kan inför imorn tänkte jag.

nu har man varit "morsa" igen

Jaha, jag klarade inte av att hålla min lilla strejk i köket längre. Jag bor ju som sagt var i korridor och delar kök med ett gäng andra (mest killar) och de vet tydligen inte hur man torkar av efter sig när man lagat mat. Iaf så har jag den här veckan inte torkat av efter dem en endaste gång i hopp om att de skulle ta tag i det själva. Men köket och spisen har bara blivit skitigare och skitigare, så idag när jag skulle laga mat stod jag inte ut mer. Så jag har ägnat säkert 40 min åt att skura spisen, diskbänken, borden och tom inne i micron, som nog var smutsigast av allt. Mina fingrar är som russin och jag är allmänt trött.
Jag lär nog inte heller få nån direkt uppskattning för det jag gjort heller, om jag inte frågar rakt ut om de gillar att köket är rent. Har fått höra "Va bra att du bor här som håller efter i köket" GAAH!! jag är nog för snäll ibland, men är man äldst på stället så är man. Jag känner igen mig själv i morsan nu när jag blir irriterad över köket. Hon är en pedant, och jag har blivit nästan likadan. Men om jag ska kunna laga mat där ute utan att må illa så måste jag tyvärr agera morsa och städa, eller i annat fall stå med "piskan" i högsta hugg bakom de små liven här så de lär sig ett och annat.


Bild

jaha man var visst tvungen att göra ett nytt inlägg för att profilbilden skulle komma upp. Snurriga jag tänkte inte på det så jag la upp den efter förra inlägget. Jaja, nu bör det iaf funka, får man hoppas.hehe

Då har man hoppat på bloggtrenden

Hejhej och välkommen till min nya blogg.
Det var väl bara en tidsfråga innan jag också skulle hoppa på det här bloggtåget. Får väl se vad jag kommer att skriva ner här och hur ofta.Kan vara skönt kanske att ha nåt ställa att skriva ner sina tankar och nojjor, iaf till en viss gräns då vem som helst kan läsa detta.

Ok vad har jag att blogga om idag då.hmm Jo jag är ju lärarstudent på LiU Campus Norrköping och den här veckan har jag varit ute på Vfu(verksamhetsförlagd utbildning), och den här perioden känns mycket bättre än tidigare. De gånger jag varit ute tidigare har jag känt mig lite knas runt min vägledare då jag inte riktigt kände att han tyckte om det jag gjorde eller den jag var. Jag måste antagligen ha nojjat mig i onödan för nu känns allt jättebra. Han är hur trevlig som helst och har tom gett mig en hel del positiv kritik, vilket jag inte är van vid så det känns superbra.
Vi har en vecka till som kommer nu och det känns bara kul. Barnen är ju för söta och mysiga, även om de kan bråka och så emellanåt.

I helgen ska jag bara ta det lugnt, har passat på att tvätta och sånt idag, blir väl till att plugga lite senare åxå. Måste ju läsa kapitel 4 i lärarens arbete. Långt kapitel var det åxå. Men men, det ska nog gå bra.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0